REPLİKLER

290188-jl_2

John: Merhaba Paul. Mükemmel derecede sağlıklı, akıl sağlılığı yerinde orta sınıf bir erkeksin, gene de geçen ay bileğini kestin. Kendini kesme nedenin gerçekten ölmek istemen miydi yoksa sadece biraz dikkat çekmek mi istedin? Bu gece bunu bana göstereceksin. İronik olan şu; ölmek istiyorsan olduğun yerde kalman yeterli, ama yaşamak istiyorsan kendini tekrar kesmen gerekecek. Jilet tellerin arasından kapıya giden yolu bul ama acele et. Saat 3:00’te kapı kilitlenecek ve sonra, bu oda senin mezarın olacak. Hayatta kalmak uğruna ne kadar kan akıtabilirsin?

Testere

Aidan Keller: Kıza ne oldu?
Rachel Keller: Samara mı?
Aidan Keller: Adı bu muymuş?
Rachel Keller: Hıhı.
Aidan Keller: O hala karanlık yerde mi?
Rachel Keller: Hayır. Onu serbest bıraktık.
Aidan Keller: Ona yardım mı ettiniz?
Rachel Keller: Evet.
Aidan Keller: Bunu neden yaptınız?
Rachel Keller: Sorun ne tatlım?
Aidan Keller: Ona yardım etmemeniz gerekiyordu.

Halka

Mina: Olduğun şey olmak istiyorum. Gördüğünü görmek – sevdiğini sevmek.
Dracula: Mina, benimle olmak için, bu hayatından ölmen ve benimkine doğman gerekiyor.
Mina: Sen benim aşkımsın… ve hayatım… her zaman…
Dracula: O zaman sana sonsuz hayat veriyorum. Sonsuz sevgi. Fırtınanın gücü. Ve dünyanın iblisleri. Benimle birlikte ol… sevgili eşim olmak için… sonsuza kadar.

Dracula

Santanico Pandemonium: Seni tamamen emmeyeceğim. Benim için dönüşeceksin. Benim kölem olacaksın. Benim için yaşayacaksın. Sana emrettiğim için böcekler yiyeceksin. Neden mi? Çünkü seni insan kanına layık görmüyorum. Sokak köpeklerinin kanıyla besleneceksin. Ayağımın kiri olacaksın. Ve emrimde, botumdaki köpek pisliğini yalayacaksın. Benim köpeğim olacağına göre yeni adın “Spot” olacak. Köleliğe hoş geldin.
Seth: Hayır, teşekkürler. Zaten bir karım vardı.

Gün Batımından Şafağa

Anna Valerious: Aman Tanrım! Frankenstein’ın canavarı!
Frankenstein’ın Canavarı: Canavar mı? Burada canavar kim? Yanlış hiçbir şey yapmadım, ama gene de türünüz benim ölmemi istiyor!

Van Helsing

Freddy Krueger: Çocuklarım… Başlangıçtan beri bana gücümü veren çocuklarımdı. Springwood katili, beni böyle isimlendirdiler. Dehşet saltanatım efsaneviydi. Düzinelerce çocuk bıçaklarımla düştü. Sonraysa, Springwood aileleri benim için geldiler…

Freddy vs. Jason

Hollanda’lı İş Adamı: Her zaman bir cerrah olmak istemiştim. Ama kurul buna izin vermedi. Nedenini biliyor musun? Görüyor musun? Ben de iş hayatına atıldım. Ama bu çok sıkıcı. Bir şeyler alıyorsun, bir şeyler satıyorsun, para kazanıyorsun, para harcıyorsun. Bu nasıl bir hayattır? Bir cerrahsa hayatın özünü ellerinde bulundurur – hayatını. Ona dokunur. Onunla bir ilişkisi vardır. Onun bir parçasıdır.
Josh: Lütfen gitmeme izin ver, lütfen…
Hollanda’lı İş Adamı: Gitmek mi istiyorsun? İstediğin bu mu?

Otel

Birinin ölü olması, gittikleri anlamına gelmez.

Dr. Miranda Grey neyin gerçekçi olduğu konusunda bir uzmandır, neyin mantıklı olduğu, neyin akla uygun olduğu… Öteki tarafta uyandığı güne kadar.

Gothika

G-man: Zaman, Doktor Freeman? Gene o zaman geldi mi? Sanki henüz gelmişsin gibi. Kısa sürede çok şey başardın. Çok iyi şeyler yaptın, aslında, hizmetlerin için ilginç teklifler bile aldım. Normalde bunları düşünmezdim, ama bunlar olağanüstü zamanlar, değil mi? Sana özgür seçim yanılsamasını sunmaktansa, zamanın gelene dek – tabii ki gelirse – senin yerine seçme cüretini gösteriyorum. Bu sana anlamsız bir zorlama olarak görünüyor olmalı ve bunun için özür dilerim. Eminim ki bunların hepsi… şey bunu söyleyemem. Bu arada, ben işte burada iniyorum.

haberheader

Half-Life 2

21. yüzyılın başlarında Umbrella Corporation ABD’deki en büyük ticari kuruluş oldu. Her on evden dokuzu onun ürünlerini içermekte ve kuruluşun politik ve finansal gücü her yerde hissedilmektedir. Toplumsal olarak, bilgisayar teknolojileri, medikal ürünler ve sağlık alanında lider olarak görünmektedir. Ancak kendi çalışanlarının bile bilmediğin bir şey vardır; şirketin gelirinin önemli bir kısmı ordu teknolojisi, genetik deneyler ve virüs silahlarından elde edilmektedir.

Resident Evil

Yeryüzündeki en merhametli şey, insan zihninin çevresindeki her şeyle bağlantı kurma konusundaki yetersizliğidir herhalde. Sonsuzluğun kara denizlerinin ortasındaki dingin bir cehalet adasında yaşıyoruz ve çok uzaklara yolculuk etmek bize göre değil. Her biri kendi yönünde ilerlemeye çalışan bilimler şimdiye dek bize pek zarar getirmedi; ancak günün birinde, ayrık bilgilerin birleştirilmesi önümüze öylesine korkunç gerçeklik manzaraları serecek ve oradaki tatsız konumumuzu açığa vuracak ki, ya bu keşif karşısında çıldıracağız, ya da ölümcül ışıktan kaçıp yeni bir Ortaçağın huzuruna ve güvenliğine sığınacağız.

Howard Phillips Lovecraft

Hiçbir kitap mezhep hakkında imada bulunmamıştı, her ne kadar ölümsüz Çinlilerin dediğine göre deli Arap Abdul Alhazred’in Necronomicon’unda tarikat üyelerinin istedikleri gibi yorumlayabilecekleri çift anlamlı sözler olsa da; özellikle pek çok tartışmalara yol açmış şu iki dizedir:

Sonsuza dek yatabilen ölü değildir,
Ve tuhaf uzak zamanlarda ölüm bile ölebilir.

Howard Phillips Lovecraft

lotd5

Yorum bırakın